6 tips om vliegangst te bestrijden

12 april 2018
6 tips om vliegangst te bestrijden

Voor veel mensen is het niet het vliegen op zich dat hun angst aan jaagt maar vooral het gebrek aan controle. Maar het is en blijft het vervoersmiddel bij uitstek om wat van de wereld te ontdekken. Lees volgende tips om zonder stress op reis te vertrekken!

 1. Denk vooruit
  De dagen voor het vertrek zorgen vaak voor meer angst dan de vlucht zelf. In plaats van hier aan te denken, focus op waarom je eigenlijk deze reis gaat maken (een prachtige bestemming in het vooruitzicht).
 2. Visualiseer
  Beeld je alle stappen van de reis in. Het visualiseren van een gebeurtenis maakt het echter en zal je angst wat afzwakken.
 3. NIET researchen
  Het beste wat je kan doen is je angst onder ogen zien. Op voorhand opzoekwerk verrichten zal dit alleen maar in de hand helpen.
 4. Plan je tijd in
  Breng een boek mee, download een film of koop een magazine. Iets om je af te leiden en/of bezig te houden tijdens de vlucht.
 5. Zoek een Mantra
  Ze helpen niet alleen bij meditatie. Neem een zinnetje zoals 'Alles gaat goed' en herhaal dit voor jezelf als het moeilijk gaat of je gedachten afdwalen.
 6. Acceptatie
  Er is niks mis met vliegangst. Als je het niet kan overkomen, dan kan je het maar beter accepteren. Dat betekent natuurlijk niet dat je de catastrofische gedachten de overhand moet geven maar maak je ook niet druk in het feit dat je wat stress hebt om te reizen.

Wil je meer weten over vliegangst of zelfs een cursus volgen om dit te overwinnen? Kijk dan zeker eens op deze website.