Ons kantoor is nu open 9:00 tot 12:30
amalfi coast

Verzekering

Volg ons

Goed verzekerd op reis, met Thema Travel en Allianz

Een degelijke reisverzekering zorgt ervoor dat je zorgeloos kan reizen. Daarom adviseren we om bij het afsluiten van een reisverzekering de details van de polis goed door te nemen. Er bestaan grote verschillen tussen verzekeringsproducten en net daarom is vergelijken erg belangrijk.

Je kan ook via Thema Travel een reisverzekering afsluiten bij Allianz, wereldleider inzake reisverzekeringen. Op die manier ben je zeker dat je reisverzekering perfect aansluit bij je bestemming, je reisprogramma en de activiteiten die je ter plaatse gaat beoefenen.

1)   Annuleringsverzekering (Cancellation only)

  • Erg ruime en degelijke annulatieverzekering
  • 6,5 % van de totaalprijs

Klik hier voor alle details en voorwaarden mbt de gedekte risico's en de voorziene waarborgen.

2)   Bijstandsverzekering (Travel Selection)

  • Zeer uitgebreide bijstandsverzekering

Travel Selection Europe: € 3,30 per dag p.p.
Travel Selection World: € 7,70 per dag p.p.
Travel Selection World mét USA & Canada: € 10,5 per dag p.p.

Klik hier voor alle details en voorwaarden mbt de gedekte risico's en de voorziene waarborgen.

* Bij bepaalde bestemmingen bedraagt de verzekering meer dan € 200 per persoon en kan deze niet bijgeboekt worden via Thema Travel.

Voor meer informatie over de verzekeringsproducten die Thema Travel in combinatie met haar reizen aanbiedt, kan je terecht bij onze reservatiedienst.

Een reisverzekering, een goed idee ?

Annuleringsverzekering

Als je straks door onvoorziene omstandigheden je reis moet annuleren buiten je wil om, dan neemt een annulatieverzekering de annulatiekosten voor zijn rekening. De meest voorkomende redenen om te annuleren zijn medisch, maar ook in het geval plots jobverlies of bij het overlijden van een familielid komt de verzekering tussen in de annuleringskosten. Er bestaan veel verschillende annulatieverzekeringen en de risico's die gedekt worden liggen soms heel ver uit elkaar. Lees daarom altijd grondig de polisdetails door voor je een annulatieverzekering afsluit. Zo weet je perfect voor elke risico's je ingedekt bent (en welke niet) en voor welk bedrag je verzekering tussenkomt.

Bijstandsverzekering

Een bijstandsverzekering doet wat het woord zegt: deze verzekering verleent bijstand in geval van nood tijdens je reis. Het begrip bijstand is heel breed en ook hier geldt dat er veel verschil is tussen verschillende verzekeringsproducten. Informeer je daarom goed voor welke risico's je precies bent ingedekt en welke bijstand er precies gegeven wordt.

Medische bijstand 

Als je een ongeval krijgt, ziek wordt en/of gehospitaliseerd moet worden tijdens de reis, komt deze verzekering tussen in de medische kosten.

Rechtsbijstand

Als je rechtbijstand nodig hebt op de bestemming.

Bagageverzekering

Als je koffer stukgaat tijdens de reis en er is sprake van schade of verlies van bagage. Ook wanneer je bagage niet tijdig toekomt op de bestemming, voorziet deze verzekering in een noodbudget waarmee je alvast een aantal dringende aankopen kan doen.

Reisverzekering

Als je het slachtoffer wordt van diefstal of vandalisme, dan komt de verzekering tussen in de opgelopen schade.

Praktisch

Op reis

Belangrijk is dat u een contactnummer van uw ziekenfonds of verzekering op zak hebt. In geval van ziekte, hospitalisering of andere problemen kan u dan steeds dit nummer bellen. Indien u een verzekering hebt afgesloten bij Thema Travel kan u terecht bij de reisleiding of het contactnummer dat op uw reisvoucher staat.

Annuleren

Moet u door onvoorziene omstandigheden uw reis annuleren? Dan vragen we u vriendelijk om dit schriftelijke te bevestigen via e-mail of per brief aan Thema Travel. Uw reis telefonisch annuleren is niet mogelijk. 

Cruises

Tijdens onze cruises vaart het schip meestal onder Maltese of Panamese vlag. Het is dus belangrijk dat u controleert of uw verzekering of mutualiteit onvoorziene (medische) kosten ook dekt tijdens uw verblijf aan boord.