Ons kantoor is nu open 9:00 tot 12:30
Kroatië
8 dagen, 7 nachten
Met Thema Travel naar Kroatië

Heerlijke eilandtocht in Kroatië op de MS Zeus (*****)

Boek nu
Bereken uw prijs

Volg ons

Vaarroute met MS Zeus (*****)

ZUIDELIJKE VAARROUTE
Dag Haven
Dag 1: zaterdag Split
Dag 2: zondag Split - Pucisca - Hvar/Jelsa
Dag 3: maandag Hvar/Jelsa - Korcula
Dag 4: dinsdag Korcula - Elafieteneilanden - Dubrovnik
Dag 5: woensdag Dubrovnik - Nationaal Park Mljet
Dag 6: donderdag Mljet - Makarska
Dag 7: vrijdag Makarska - Split
Dag 8: zaterdag Split
Reisindeling
Dag 1

Split

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Split waar je wordt verwelkomd door je Vlaamse reisbegeleidster.  Daarna volgt een korte transfer per privé bus naar de haven en de inscheping op het luxueuze jacht MS Zeus (*****). Het personeel brengt je bagage aan boord en je kan op eigen houtje het historische stadscentrum van Split bezoeken (Unesco Werelderfgoed). Het is erg gezellig in deze wirwar van smalle middeleeuwse steegjes vol restaurantjes en terrasjes. 's Avonds staat het welkomstdiner aan boord voor je klaar. Het schip ligt in het hart van elke stad aangemeerd, dus je komt en gaat wanneer je wil. Overnachting in Split.

KROATIE A jachthaven.jpg
Dag 2

Split - Pucisca - Hvar/Jelsa*

Bij het ontbijt vertrek naar Pucisca, een pittoresk dorpje in het noorden van het eiland Brac. Hier vind je de authentieke sfeer van de Middellandse Zee en een opvallende architectuur met witte stenen gevels. Pucisca is dan ook bekend omwille van haar steengroeve. Het bijzondere witte gesteente dat je enkel hier terugvindt werd ondermeer gebruikt voor de bouw van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. Even beroemd als het gesteente zijn de steenhouwers van Pucisca. Zij worden over de hele wereld gevraagd om historische gebouwen te renoveren. Zo werken ze al jarenlang intensief mee aan de bouw van de Sagrada Familia in Barcelona.

Daarna gaat het verder naar het eiland Hvar, één van de mooiste en bekendste eilanden van Kroatië én verzamelplaats van de internationale jetset. Je kan dit prachtige middeleeuwse stadje samen met een gids bezoeken (vrijblijvend) en een korte wandeling maken naar het fort waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de stad. Overnachting in Hvar.

* In de zomermaanden kan het heel erg druk zijn in Hvar. Dan wordt er niet aangemeerd in Hvar maar in het nabijgelegen Jelsa. Je gaat dan vanuit Jelsa naar Hvar per bus voor de begeleide wandeling.

KROATIE Z pano stadjes.jpg
KROATIE Z hvar sunset stad.jpg
Dag 3

Hvar/Jelsa - Korcula

Bij het ontbijt vertrekt het schip naar Korcula waar je in de namiddag aankomt. Het gelijknamige hoofdstadje is helemaal ommuurd en omgeven door water. Je vindt er oude paleizen in Venetiaanse stijl, een kerkje waar je tot helemaal in de klokkentoren kan klimmen én het geboortehuis van ontdekkingsreiziger Marco Polo kan bezoeken. ’s Avonds geniet je van vrije tijd om te dineren in één van vele traditionale visrestaurantjes langs de oude stadswallen. Overnachting in Korcula.

KROATIE Z HVAR.jpg
KROATIE Z korcula.jpg
Dag 4

Korcula - Elafieteneilanden - Dubrovnik

Na het ontbijt vaar je langs de prachtige Elafieten, een eilandengroep met tal van onbewoonde eilandjes. Natuurlijk is er op deze wondermooie plek ook een zwemstop* voorzien. Kort na de middag kom je aan in Dubrovnik, de 'Parel van de Adriatische Zee' en één van de best bewaarde middeleeuwse steden ter wereld (Unesco Werelderfgoed). Je kan vrijblijvend een stadswandeling maken met een ervaren gids en genieten van een schitterend uitzicht over de oude stad. Daarna kan je op eigen houtje de vele steegjes, winkeltjes en terrasjes van de verkeersvrije binnenstad ontdekken. Een aanrader is een wandeling over de eeuwenoude stadsmuren. Van hieruit kan je de stad in al haar facetten bewonderen. Overnachting in Dubrovnik.

* Weersafhankelijk 

KROATIE Z dubrovnik water.jpg
KROATIE Z dubrovnik stadsmuren.jpg
Dag 5

Dubrovnik - Nationaal Park Mljet

Bij het ontbijt vertrek je naar het eiland Mljet, een schitterend natuurreservaat én meteen ook het meest beboste eiland van de hele Adriatische Zee. De tocht ernaar toe is adembenemend, want je vaart tussen tientallen prachtige eilandjes door. Na de zwemstop* en de lunch aan boord kom je aan in Mljet en kan je het nationale park vrijblijvend bezoeken. Verken zeker de zoutmeren of maak een wandeling door prachtige mediterrane bossen. Een aanrader is het piepkleine eilandje 'Saint Mary' midden in het grote zoutwater meer van het eiland. Hier vind je de overblijfselen terug van een 12de-eeuws benedictijnse klooster. Je kan er makkelijk met een overzetbootje naartoe, maar avonturiers kunnen er ook per kano naartoe. Vrije avond en overnachting in Mljet.

* Weersafhankelijk 

KROATIE Z mljet meren (2).jpg
KROATIE Z kielzog.jpg
Dag 6

Mljet - Makarska

Bij het ontbijt vertrek je vanuit Mljet naar Makarska, je enige halte op het Kroatische vasteland. Onderweg gooit de kapitein natuurlijk opnieuw het anker uit in een kleine baai zodat je ongestoord heerlijk kan zwemmen* of snorkelen in het azuurblauwe water. Na de lunch kom je aan in Makarska, een bruisende kuststad die wordt beschouwd als het toeristisch centrum van Dalmatië. Hier vind je lange stranden, talloze winkeltjes en terrasjes, maar je kan ook een uitstapje maken naar een enorme klif die 1000 meter boven de stad uittorent. Overnachting in Makarska.

* Weersafhankelijk 

Kroatië
Dag 7

Makarska - Split

Vandaag varen we naar Split, de grootste stad van Dalmatië. De stad bestaat al meer dan 1700 jaar en staat al sinds 1979 integraal op de lijst met Unesco Werelderfgoed. In het hart van de stad ligt het perfect bewaarde 'Paleis van Diocletianus', een Romeinse keizer die zich in de 3de eeuw in Split vestigde. Split heeft een rijk cultureel leven met talrijke musea, het nationaal theater, eeuwenoude kerken en archeologische sites, maar het is er ook bijzonder gezellig in de vele restaurantjes en bars in de smalle steegjes van het middeleeuwse stadscentrum. Je kan vrijblijvend deelnemen aan een stadswandeling met gids en bezoek aan het paleis van Diocletianus. Overnachting in Split.

KROATIE Z KORCULA (3).jpg
Dag 8

Split

In de voormiddag kan je er nog opnieuw op uittrekken om Split te ontdekken. Een aanrader is de kleurrijke dagelijkse markt waar de meeste inwoners elke ochtend hun inkopen doen. Rond het middaguur is het stilaan tijd om afscheid te nemen van Split en de MS Zeus en richting luchthaven te vertrekken. De terugvlucht is gepland in de namiddag en duurt ongeveer 2u15 minuten.

 

Split
Route Zuid (MS Zeus)* 
27 apr - 04 mei 2024
Nieuw 2024
11 mei - 18 mei 2024
Nieuw 2024
18 mei - 25 mei 2024
Nieuw 2024
25 mei - 01 jun 2024
Nieuw 2024
08 jun - 15 jun 2024
Nieuw 2024
22 jun - 29 jun 2024
Nieuw 2024
29 jun - 06 jul 2024
Nieuw 2024
13 jul - 20 jul 2024
Nieuw 2024
20 jul - 27 jul 2024
Nieuw 2024
27 jul - 03 Aug 2024
Nieuw 2024
10 Aug - 17 Aug 2024
Nieuw 2024
24 Aug - 31 Aug 2024
Nieuw 2024
31 Aug - 07 sep 2024
Nieuw 2024
14 sep - 21 sep 2024
Nieuw 2024
21 sep - 28 sep 2024
Nieuw 2024
28 sep - 05 okt 2024
Nieuw 2024
12 okt - 19 okt 2024
Nieuw 2024
19 okt - 26 okt 2024
Nieuw 2024
Team
Belééf de wereld

Onze reisexperts zijn klaar om je te begeleiden met je droomreis

Bel met onze experts
+32 (0)78 15 27 07