Unieke 13-daagse ontdekkingstocht door het échte Cuba (afreisdata 2021)

Cuba

Reisdata

 • 20 jan - 01 feb 2021   Nieuw
 • 27 jan - 08 feb 2021   Nieuw

Duurtijd

13 dagen met 11 hotelovernachtingen ter plaatse en 1 nachtvlucht

Prijs

€ 1999 Brochureprijs € 2235

Info

Bijzondere ontdekkingsreis door Cuba

"Hasta la victoria ... siempre" is dé slogan van de Cubaanse revolutie die tot vandaag springlevend is in het land van Fidel Castro, Che Guevara, maar ook van de salsa, rum, de beste sigaren en steden zoals Trinidad en Havana. Cuba heeft tot op vandaag zijn oorspronkelijke charme weten te behouden. Het is en blijft een unieke bestemming én het meest fotogenieke land ter wereld.

Tijdens de eerste week maakt u een bijzondere ontdekkingstocht. U verkent niet alleen de steden, maar ook het tropische regenwoud en de mangrovewouden, op zoek naar het verhaal achter de Cubaanse revolutie, de slavenhandel, de koffie, de rum, de sigaren, ... U maakt kennis met de ritmes en muziek die zo belangrijk is voor de Cubanen. Kortom, we laten u het échte, authentieke Cuba van kortbij ontdekken. U maakt deze ontdekkingstocht samen met ervaren Cubaanse gidsen die perfect Nederlands praten.

Tijdens het tweede deel van de reis verblijft u ‘all-inclusive’ in het luxueuze 5-sterrenhotel Melia Peninsula Varadero. U kan elke dag vrijblijvend deelnemen aan de activiteiten die uw Thema Travel reisbegeleider organiseert zoals zwemmen in de Saturno grot, een zeiltocht op een katamaran naar 'Cayo Blanco', een concert met muziek van de Buena Vista Social Club, een wandeling in één van de natuurreservaten en nog veel meer.

Opgelet ! Tot op vandaag is Cuba een arm en communistisch ontwikkelingsland. Het is dus belangrijk dat u met de juiste verwachtingen vertrekt. De hotels tijdens de rondreis zijn eenvoudig. Het strandhotel Melia Peninsula is dan weer een pak luxueuzer, maar ook hier kan je onmogelijk de vergelijking maken met een 5* resort in pakweg Mexico of Thailand. Het strandhotel onderging de afgelopen 2 jaar een grondige renovatie terwijl het hotel open bleef. De werkzaamheden veroorzaakten heel wat overlast en dus ook misnoegde reizigers. We geven u deze informatie opdat u eventuele minder positieve online recenties over het hotel in de juiste context kan plaatsen. Intussen is de renovatie helemaal achter de rug.

Conclusie ! Bent u op zoek naar een strandvakantie in een luxueus resort met overvloedige buffetten en supersnel internet, reis dan niet naar Cuba.  Staat u daarentegen open voor een ontdekkingsreis door een authentiek en fotogeniek land ? Kan u de Westerse luxe even relativeren en reizen met een open geest ? Dan is Cuba ongetwijfeld een bestemming die u tot een essentie brengt en een onvergetelijke indruk zal maken.

Cuba

*Programma en hotels onder voorbehoud van wijzigingen

Heeft u een vraag over deze reis of wenst u meer info?

Jolien Luyten

Project Manager

jolien@thematravel.be

Inbegrepen

 • Vluchten met TUI vanuit Brussel
 • Inclusief bagage en maaltijden op de vlucht
 • 8-daagse rondreis door Cuba (volpension)
 • Zeer afwisselend programma met alle hoogtepunten
 • Alle inkomgelden en activiteiten tijdens de rondreis
 • Ontdek Havana, Trinidad, Vinales, Topes de Collantes, Cienfuegos, Santa Clara, Varadero en nog veel meer.
 • Afsluitend 5-daags strandverblijf in Melia Peninsula Varadero (*****)
 • In dit mooie, totaal gerenoveerde resort verblijf je in 'all inclusive'
 • Ontdekkingsprogramma (optioneel) tijdens het strandverblijf
 • Plaatselijke Nederlandstalige gids
 • Ervaren Thema Travel reisbegeleider van Brussel tot Brussel
Download hier de brochure
Waarom kiezen voor Thema Travel?

Zorgeloos op vakantie

Infomeeting voor vertrek met alle praktische details

Het Thema Travel begeleidingsteam staat 24/24 uur 7/7 dagen voor u klaar

Excursies met gids in voorbehouden groepen

"Hierbij willen we Thema Travel bedanken voor hun vakkundige reisbegeleiding, voor hun antwoord op al onze vragen en voor hun enthousiasme."


ANNEMIE EN JOHAN

 "Dank u voor de liefdevolle begeleiding tijdens onze reis, voor herhaling vatbaar."MARIA EN JULES

"We maakten samen met jullie één van onze mooiste reizen ooit met tal van leuke herinneringen. We hopen nog eens met Thema Travel op reis te gaan. "


FRANCINE EN MARC