Fietsen langs 'der schönen blauen Donau', van Passau naar Wenen

Met Thema Travel naar Oostenrijk

Reisdata

 • 27 jun - 04 jul 2020   Geannuleerd
 • 11 jul - 18 jul 2020   Uitverkocht
 • 19 jul - 26 jul 2020   Uitverkocht
 • 15 aug - 22 aug 2020   Uitverkocht
 • 26 jun - 03 jul 2021   nieuw

Duurtijd

8 dagen, met 7 nachten

Prijs

€ 899

Info

Langs 'der Schönen Blauen Donau' naar Wenen

De fietsroute langs de Donau, van Passau naar Wenen, is één van de mooiste van Europa. Onze versie van deze 'klassieker onder de fietsroutes' start in de barokke stad Passau, ook wel de "driestromenstad" genoemd omdat de Donau er samenvloeit met de rivieren de Inn en de Ilz.

De mooie blauwe Donau brengt je verder langs de Schlögener Schlinge, een wondermooi plekje én het meest gefotografeerde uitzicht op de Donau. Daarna fiets je door het sprookjesachtige dal van de Nibelungen (nevelingen) waar wereldberoemde legendes ontstonden. Ook de immense, eeuwenoude abdij van Melk staat op het programma, net zoals het grootste concentratiekamp van Oostenrijk, Mauthausen. Een bezoek aan deze plek laat zeker een diepe indruk na.

Daarna fiets je door de wijngaarden van de Wachau en moet er natuurlijk geproefd worden op een zomers terras. Je kan ook genieten van overheerlijke plaatselijke specialiteiten zoals verse abrikozen of overheerlijk gebak. Afsluiten doen we in de elegante wereldstad Wenen waar je een bezoek kan brengen aan keizerlijk paleis 'Slot Schönbrunn' (hier leefde ook 'Sissi') of het Mozart huis, de Spaanse Rijschool, het heldenplein waar Hitler meer dan 100.000 mensen toesprak, de imposante Stephansdom en nog veel meer.

Kortom, een onvergetelijke trip langs één van de mooiste fietstrajecten van Europa, met talloze bezienswaardigheden en charmante dorpjes, verharde en voor het grootste deel verkeersvrije fietspaden. Een perfecte bestemming om voor het eerst een fietsvakantie uit te proberen.

 

Heeft u een vraag over deze reis of wenst u meer info?

Reinhilde Laan

Project Manager

reinhilde@thematravel.be

Inbegrepen

 • Luxueuze autocar in Royal Class (*****)
 • Charmante 3 en 4 sterren Hotels
 • Bagagedienst door eigen autocar
 • Halfpension (ontbijt / avondmaal)
 • Ervaren Thema Travel begeleider
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen en fietskaarten

INTENSITEIT ♦♦◊◊

Download hier de brochure
Waarom kiezen voor Thema Travel?

Zorgeloos op vakantie

Infomeeting voor vertrek met alle praktische details

Het Thema Travel begeleidingsteam staat 24/24 uur 7/7 dagen voor u klaar

Excursies met gids in voorbehouden groepen

"Hierbij willen we Thema Travel bedanken voor hun vakkundige reisbegeleiding, voor hun antwoord op al onze vragen en voor hun enthousiasme."


ANNEMIE EN JOHAN

 "Dank u voor de liefdevolle begeleiding tijdens onze reis, voor herhaling vatbaar."MARIA EN JULES

"We maakten samen met jullie één van onze mooiste reizen ooit met tal van leuke herinneringen. We hopen nog eens met Thema Travel op reis te gaan. "


FRANCINE EN MARC