Vragen over corona ?

Wat is de Thema Travel Corona Garantie ?

Het is de absolute garantie dat u bij Thema Travel gratis kan omboeken of kosteloos kan annuleren, mocht uw reis straks niet kunnen doorgaan wegens corona. Als u voor een kosteloze annulering kiest, dan betaalt Thema Travel uw volledige reissom binnen de 10 werkdagen terug.

Zo kan u zorgeloos boeken en alvast dromen van een fijne vakantie. Gemoedsrust in deze onzekere tijden is heel veel waard.

U overweegt om een reis te boeken, maar hebt nog enkele vragen:


Zou ik wel boeken, want misschien kan mijn reis straks niet doorgaan omwille van corona ?

Als het straks niet veilig is om naar uw bestemming te reizen, dan zal Thema Travel zelf uw reis annuleren. U kan dus op elk moment boeken zonder zorgen, want u geniet op al onze reizen van de gratis Thema Travel Corona Garantie. U kan dus gratis omboeken of kosteloos annuleren mét volledige terugbetaling als er op uw afreisdatum een negatief reisadvies geldt voor uw bestemming.

Wat zijn mijn opties als mijn reis straks wordt geannuleerd ?

1)   Omboeken naar een later tijdstip

Als uw reis door Thema Travel wordt geannuleerd, kan u meteen omboeken om uw reis op een later tijdstip te maken. 

2)   Kiezen voor een andere reis

U kan ook kiezen voor eender welke andere reis uit ons aanbod of een voucher (= waardebon) waarmee u eender welke andere reis in de toekomst kan boeken.

3)   Kosteloze annulering mét terugbetaling

Als u niet meteen nog concrete reisplannen hebt, kan u kiezen voor een annulering van uw reis. In dat geval betaalt Thema Travel u binnen de 10 werkdagen terug.

Kan ik met een gerust hart mijn voorschot betalen ?

Jazeker, want Thema Travel is een financieel gezond bedrijf en al sinds haar oprichting lid van het Garantiefonds Reizen (Metrologielaan 8, 1130 Brussel). Daardoor bent u volledig verzekerd in geval financieel onvermogen (faillissement) van Thema Travel. De reissommen die u reeds betaalde, blijven dus altjd gewaarborgd. Hetzelfde geldt voor de vouchers die Thema Travel uitschrijft. Meer info vindt u op de website van het Garantiefonds Reizen.

Wanneer moet ik mijn reis betalen ?

Wanneer u een reis boekt, vragen we een voorschot van 30% van de totale reissom. De overige 70% van de reissom dient u pas 45 dagen voor uw vertrek te betalen.

Ik beschik over een Thema Travel voucher ?

Een nieuwe reis boeken met uw voucher is erg makkelijk. Wanneer u telefonisch boekt, hou dan de unieke code van uw voucher bij de hand. Als u online wenst te boeken, kies dan voor de optie 'betaling via bankoverschrijving' en stuur ons daarna een mailtje met uw reservatienummer en het nummer van uw voucher. Onze reservatiemedewerkers kunnen dan makkelijk uw reistegoed toewijzen aan uw nieuwe boeking. 

U hebt al een reis geboekt en hebt nog enkele vragen:


Hoe wordt bepaald of mijn reis kan doorgaan of niet ?

Thema Travel volgt het reisadvies van de Belgische Federale Overheid (Buitenlandse Zaken), dat permanent door experten wordt geëvalueerd en bijgestuurd op basis van de meest recente informatie. Als er kort voor uw afreisdatum een negatief reisadvies geldt voor uw bestemming, dan zal Thema Travel uw reis annuleren. Wij nemen in dat geval persoonlijk telefonisch contact met u op.

Worden er bijzondere maatregelen genomen op mijn bestemming ?

Het spreekt voor zich dat er op elke bestemming specifieke maatregelen van toepassing zijn. Samen met uw reisdocumenten ontvangt u een gedetailleerd overzicht van de maatregelen die voor uw specifieke bestemming van toepassing zijn. Zo kan u goed geïnformeerd op reis vertrekken.

Kan ik mijn reis annuleren ?

U kan als reiziger op elk moment zelf uw reis annuleren aan de algemene annuleringsvoorwaarden met bijhorende kosten. Kijk hier voor een overzicht van onze algemene - en bijzondere verkoopsvoorwaarden.

Indien u annulatiekosten wil vermijden, kan u overwegen om een annulatieverzekering af te sluiten. Dat kan via Thema Travel bij maatschappij Allianz, wereldwijd de markleider voor reisverzekeringen. Meer informatie over de verzekeringsproducten die Thema Travel in combinatie met haar reizen aanbiedt, vindt u op deze hier.

 

Reizen in de kijker


Natuurcruise Noorse Fjorden & Denemarken

 • 06 jun - 13 jun 2021   Bus uitverkocht, eigen wagen mogelijk
 • 20 jun - 27 jun 2021   Bus uitverkocht, eigen wagen mogelijk
 • 04 jul - 11 jul 2021   Nieuw
 • 01 aug - 08 aug 2021   Nieuw
Natuurvakanties, Cruises op Zee

Fietsvakantie in het Zillertal (vanuit één luxueus hotel)

 • 06 jun - 12 jun 2021   Eerste mogelijke afreisdatum
 • 26 sep - 02 okt 2021   Laatste mogelijke afreisdatum
Individuele fietsvakanties

Cruise naar Venetië, de Griekse eilanden en Dubrovnik (Kroatië)

 • 21 mei - 29 mei 2021   Uitverkocht
 • 28 mei - 05 jun 2021   Uitverkocht
 • 04 jun - 12 jun 2021   Uitverkocht
 • 11 jun - 19 jun 2021   Uitverkocht
 • 24 sep - 02 okt 2021   Nieuw
 • 01 okt - 09 okt 2021   Nieuw
 • 08 okt - 16 okt 2021   Nieuw
Cruises op Zee

Contactgegevens

Halensebaan 154
3290 Diest

Plan je route

T. 078 15 27 07
T. 013 35 01 80

M. info@thematravel.be

IBAN: BE44 7350 2508 0245
BIC: KREDBEBB