Boeken met Corona Garantie

Bij Thema Travel hebt u de garantie dat u gratis kan omboeken of kosteloos kan annuleren als uw afreis niet kan doorgaan omwille van corona. En dat is natuurlijk een hele geruststelling ! Kiest u voor een kosteloze annulering, dan betalen we uw volledige reissom binnen de 10 werkdagen terug. Zo kan u alvast zorgeloos inschrijven voor uw droomvakantie !

U overweegt om een reis te boeken, maar hebt nog enkele vragen:


Wat als mijn reis niet kan doorgaan omwille van corona ?

Als het straks niet veilig is om naar uw bestemming te reizen, dan zal Thema Travel uw reis annuleren. Wij volgen hierbij strikt de richtlijnen van Buitenlandse Zaken. U kan dus gratis omboeken of kosteloos annuleren mét volledige terugbetaling als er op uw afreisdatum een reisverbod geldt voor uw bestemming.

Als uw reis wél kan doorgaan, maar u wenst uw reis zelf te annuleren, dan gelden de standaard annuleringsvoorwaarden mét bijhorende kosten. U kan dan eventueel een beroep doen op een annuleringsverzekering om tussen te komen in de annulatiekosten.

Wat zijn mijn opties als mijn reis door Thema Travel wordt geannuleerd ?

1)   Omboeken naar een later tijdstip

Als uw reis door Thema Travel wordt geannuleerd, kan u meteen omboeken om uw reis op een later tijdstip te maken. 

2)   Kiezen voor een andere reis

U kan ook kiezen voor eender welke andere reis uit ons aanbod of een voucher (= waardebon) waarmee u eender welke andere reis in de toekomst kan boeken.

3)   Kosteloze annulering mét terugbetaling

Als u niet meteen nog concrete reisplannen hebt, kan u kiezen voor een annulering van uw reis. In dat geval betaalt Thema Travel u binnen de 10 werkdagen terug.

Kan ik met een gerust hart mijn voorschot betalen ?

Jazeker, want Thema Travel is een financieel gezond bedrijf en al sinds haar oprichting lid van het Garantiefonds Reizen (Metrologielaan 8, 1130 Brussel). Daardoor bent u volledig verzekerd in geval financieel onvermogen (faillissement) van Thema Travel. De reissommen die u reeds betaalde, blijven dus altijd gewaarborgd. Hetzelfde geldt voor de vouchers die Thema Travel uitschrijft. Meer info vindt u op de website van het Garantiefonds Reizen.

Wanneer moet ik mijn reis betalen ?

Wanneer u een reis boekt, vragen we een voorschot van 30% van de totale reissom. De overige 70% van de reissom dient u pas 45 dagen voor uw vertrek te betalen.

Ik beschik over een Thema Travel voucher ?

Een nieuwe reis boeken met uw voucher is erg makkelijk. Wanneer u telefonisch boekt, hou dan de unieke code van uw voucher bij de hand. Als u online wenst te boeken, kies dan voor de optie 'betaling via bankoverschrijving' en stuur ons daarna een mailtje met uw reservatienummer en het nummer van uw voucher. Onze reservatiemedewerkers kunnen dan makkelijk uw reistegoed toewijzen aan uw nieuwe boeking. 

U hebt een reis geboekt en hebt nog enkele vragen:


Hoe wordt bepaald of mijn reis kan doorgaan of niet ?

Thema Travel volgt de richtlijnen van de Belgische Federale Overheid - Buitenlandse Zaken, die permanent door experten worden geëvalueerd en bijgestuurd op basis van de meest recente informatie. In geval van een officieel reisverbod vanwege de FOD Buitenlandse Zaken ten laatste één week voor uw vertrekdatum, dan zal Thema Travel het initiatief nemen om de reis te annuleren. Indien er geen officieel reisverbod geldt, maar het land van bestemming legt bijkomende voorwaarden op om het land te betreden, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Indien uw reis niet kan doorgaan omwille van corona, neemt Thema Travel persoonlijk contact met u op.

Worden er bijzondere maatregelen genomen op mijn bestemming ?

Het spreekt voor zich dat er op elke bestemming specifieke maatregelen van toepassing zijn. Samen met uw reisdocumenten ontvangt u een gedetailleerd overzicht van de maatregelen die voor uw specifieke bestemming van toepassing zijn. Zo kan u goed geïnformeerd op reis vertrekken.

Kan ik mijn reis annuleren ?

U kan als reiziger op elk moment zelf uw reis annuleren aan de algemene annuleringsvoorwaarden met bijhorende kosten. Kijk hier voor een overzicht van onze algemene - en bijzondere verkoopsvoorwaarden.

Indien u annulatiekosten wil vermijden, kan u overwegen om een annulatieverzekering af te sluiten. Dat kan via Thema Travel bij maatschappij Allianz, wereldwijd de markleider voor reisverzekeringen. Meer informatie over de verzekeringsproducten die Thema Travel in combinatie met haar reizen aanbiedt, vindt u op deze hier.

 

Reizen in de kijker


Fietsen door het Zwarte Woud

  • 30 mei - 05 jun 2021   Eerst mogelijke afreisdatum
  • 19 sep - 25 sep 2021   Laatst mogelijke afreisdatum
Fietsvakanties met de eigen wagen

Contactgegevens

Halensebaan 154
3290 Diest

Plan je route

T. 078 15 27 07
T. 013 35 01 80

M. info@thematravel.be

IBAN: BE44 7350 2508 0245
BIC: KREDBEBB